The Machine knows

Ny aarhusiansk rocktrio med internationalt format! Gør klar til at møde THE MACHINE KNOWS! 

Med en sangskrivning der er enkel, rå og ærlig som hedengangne Nirvana, men leveret med det moderne sindelag af  den postmoderne hit-maskine Queens of the Stone Age, skaber THE MACHINE KNOWS en dristig rockmusik, der er  formet af sammenlagt årtiers erfaringer fra den barske landevej og omskiftelige branche.  Materialet er med andre ord øjeblikkelige ørehængere med arrangementsmæssige finesser, gnistrende guitar, sing  along omkvæd og ubarmhjertig, tung bund. 

I front står Kristoffer Veirum (vokal & guitar), som tidligere har begået sig som leadguitarist i KarriereKanon-vinderne  anno 2012 Dance With Dirt og senere Still The Man. Han veksler mellem det hidsige og dybfølte, når han spytter THE  MACHINE KNOWS’ efterhånden velvoksne repetoire af sange om sex, venner på drys, sjælens personlige hemmelighe der og hverdagens fyld ud i en Lou Reed’sk tankestrøm af ord.  

Rytmesektionen består af Tobias Weltzer (Trommer) og Antonio Roxy (Bas) fra Goth/Dark Wave-bandet Fremmand,  som sammen har turneret i både USA og Tyskland med Black Rebel Motorcycle Club og indspillet med blandt andre  Carlos Alomar (David Bowie) og Richard Fortus (Guns N’ Roses) på det seneste Fremmand-album, Wrong.  

THE MACHINE KNOWS udgav deres debut-single “Killer” den 23. April, som er produceret i Antfarm studios af Tue  Madsen (Meshuggah/The Haunted) og blev udgivet på det Aarhusianske pladeselskab HQ Rec.  

Singlen blev taget imod med kyshånd af både rockfans og ind- og udenlandsk presse, og der er i den grad fyret op for  forventningerne til THE MACHINE KNOWS’ debutalbum, der er sat til at udkomme til efterår.  

”Det kører sgu’ for The Machine Knows på mange fronter på “Killer”, der er lidt af en… ahem… dræber-single! Ikke en  stille, stealth snigmorder, det her er en swagger, læderklædt lejemorder udstyret med en pumpgun.” Ken Thomsen,  GFR.  

“Du skal bare skrue højt op og nyde sangen!” Sofie Vitalis, Bands of Tomorrow 

”’Killer’ is quite an enjoyable listen and an impressive debut release for this new Danish power-trio; I would highly  recommend this track to fans of modern hard rock artists like Queens of the Stone Age.” Less Than 1,000 Followers. 

”It’s Modern Rock with one foot steeped in tradition, the other on the speeder, the eyes narrowed in on the horizon.

Killer in The Machine Knows-Demos 2021 (soundcloud.com)

The Machine Knows – “Killer” – YouTube