Morten Skou Andersen & de mennesker han normalt sammenligner sig med

MORTEN SKOU ANDERSEN 

& DE MENNESKER HAN NORMALT SAMMENLIGNER SIG MED

 

Paralleller til Morten Skou Andersens sange er vanskelige at finde. Han og hans band står for en særegen sarkasme og rå, personlige fremførelser. Teksterne kan behandle så at sige et hvilket som helst emne – geologi, historie, bizar kærlighed, varsler, menneskelig fiasko – men bringer det altid i spil i forhold til aktuelle debatter, samfundsmæssige og identitetsmæssige spørgsmål. Musik og tekst tilsammen insisterer i sin særprægethed på at udfordre lytteren og søger at nøde hende/ham til at tage stilling til også sin egen identitet, sin personlighed og sin samtid. I 2017 udkommer bandets fjerde plade Boligindretning

 

Om Digressioner, den seneste plade fra 2015 har anmelderne skrevet: 

Digressioner – svinkeærinder – er væsentligt skarpere og mere to-the-point end det meste andet af tidens danske sangskrivning […] en omgang uimodståelig, hjemmestrikket akustisk folkrock” (Gaffa). 

„Forfriskende skæv og herligt anderledes!” (Rootszone). 

 

At det stillingtagende aspekt af bandets virke udgør en unik og nødvendig stemme, nævner også tidligere Ibens-bassist og samfundsdebattør Henrik Marstal (P1 eftermiddag, 9. dec. 2016, ca. 1:10:10). Singlen Brev til Anders Breivik har vakt opsigt, bl.a. i p1’s Kulturnyt og Mik Shacks Public Service. Bandets indtil videre tre lp’er har alle modtaget fine anmeldelser. Nummeret Dræbersneglen kommer har Arbejderen ligefrem kaldt et mesterstykke.

 

LINKS

Musikvideo til Hilsen den afskyelige snemand

Anmeldelse af den seneste plade, Digressioneri Gaffa på Rootszone.

Liveoptagelse: Brev til Anders Breivik (akkustisk version), live i Public Service på DK 4

Hjemmeside: www.mortenskouandersen.dk

Facebook: www.facebook.com/mortenskouandersen 

 

OPSÆTNING

Morten Skou Andersen (guitar og sang), Jacob Karl Viktor Lundgren Gantana Lövenlund (orgel), Jacob Svensmark (elbas) og Rasmus Emil Mikkelsen (trommer).

 

UDGIVELSER

  • Digressioner (album), juni 2014 (cd og download) og juni 2015 (lp).
  • Brev til Anders Breivik (downloadsingle), maj 2013.
  • Varme hænder koldt hjerte (album – 3 lp/ 2 cd/ download), juni 2012. 
  • Morten Skou Andersen & de mennesker han normalt sammenligner sig med (album, 2 lp/ 1 cd), oktober 2009.
  • Sangen Det er ikke fordi vi ikke går ind for integration trykt i bogen: Jens Cornelius, Henrik Marstal og Inge Marstal, Den nye sangskat, 2008.
  • Morten Skou Andersen (solo): I fingrene (album – cd), september 2007. Udgivet med støtte fra Kunstrådet.