David Mølhede og Rundt omkring

David Mølhede & Rundt Omkring er et dansksproget rocknavn, der udspringer af det Svendborgensiske musikmiljø. Bandet blev dannet i sommeren 2017 med medlemmer fra forskellige steder i landet. Heraf navnet ‘Rundt Omkring’. Trods et par udskiftninger og tilføjelser i besætningen, står bandet nu stærkere end nogensinde før. Og med et anmelderrost album i rygsækken og nye sange i støbeskeen, er ‘David Mølhede & Rundt Omkring’ nu klar til at indtage de skrå brædder igen, denne sommer.
‘David Mølhede & Rundt Omkring’ består af David Mølhede på vokal & guitar, Gustav Lerche på lead-guitar, Saskia Karlholm på kor og akustisk guitar, Lui Exner på bas & kor, samt Jakob Kaae på trommer.
Mølhede er efterhånden ved at have skrabet en del erfaring til sig på kun få år, for med mere end 40 koncerter, to fede live-streams, og et med debutalbum i tasken, på kun lidt mere end 3 år, er der meget at se frem til når han går på scenen, med sit band, igen. For Mølhede har haft travlt, siden indspilningerne af den første plade i 2019, har han næsten skrevet et helt album igen. Disse nye sange, fortsætter hvor ‘SORT’ slap, og tager lytteren med ind i et nyt mere moderne og muntert indie-rock univers, der efterlader publikum med en stemning af sommerens festivaler og fadøl.
Mølhede og bandet har tidligere været at finde på flere af landets små og halvstore festivaler, samt spillesteder som Posten i Odense, Harder’s i Svendborg, og Beta2300 i København, bare for at nævne nogle få. Derudover skulle de have spillet på Spot festival i 2020 men grundet COVID-19 blev festivalen aflyst.
Debutalbummet “SORT” udkom i august 2020, og blev modtaget positivt af både publikum og anmeldere:
“David Mølhede lægger hårdt ud med udpræget socialrealisme på ”Itu”. Alkoholisme sættes under lup i en rocket melodi med mange fine sproglige detaljer som: ”porcelænet fedtet ind i nikotinens gule skal… Sorg, død og fortvivlelse viser også deres ansigter på udspillet, hvis røde, musikalske tråd er ligefrem rock med en snert af protestsang.“ lyder det fra Fyens Stiftstidende.
Musikbloggen The love for Music and Concerts giver albummet 4 stjerner og skriver:
“Det er et album med et lidt mørkt og dyster tekstunivers … dog krydret med nogle lyspunkter om håb og drømme. Alle tekster er på dansk tilsat denne kraftfulde vidunderlige guitarrock – et fantastisk solidt stykke musikalsk håndværk med nogle super svedige og legesyge guitar-riffs.” og “Det er en klassisk kommerciel rockstil med en vibe fra bands, som Bon Jovi og Whitesnakes – et pompøst og storslået rockunivers med internationalt format”
Fra Musikmagasinet Rockzeit lyder det:
““Sort” er en sjælden ærlig musikalsk perlerække af numre, som stort set ikke mangler noget som helst i toner, rytmer og ikke mindst i lyrik. Det bliver til 5 stjerner…slut!”