Caperclowns

Caper Clowns – vinder af Odense Live, Liveprisen 2020

 

Caper Clowns er aktuelle med deres nye album – Abdicate The Throne.

Abdicate The Throne er mere vildt og kunstnerisk udfordrende end noget, der tidligere er set fra Caper Clowns.  Albummet indeholder både rock, pop, country, klassisk og alt, hvad der findes derimellem.

 

Caper Clowns, som især er kendt fra radioen med numrene Pockets og The Way I Dream, vandt Liveprisen 2020 – en af de fire priser, som Odense Live Prisen uddeler. Odense Live Prisen er den største af sin art uden for hovedstaden!

 

Caper Clowns har omkring 300 større og mindre gigs i bagagen – de har bl.a. været supportband for Level 42 (UK), Lise Westzynthius, The Broken Beats, The Eclectic Moniker og The Crookes (UK) og de har spillet til flere Danmark Dejligst koncerter, Kirsebærfestivalen, Odense Havnekultur Festival m.f..

Det skal fremhæves, at Caper Clowns har spillet til IPO-Festival i Liverpool i 2017, 2018 og 2019. Festivalen foregår på The Cavern Club, hvor mere end 140 bands fra hele verden deltager. Caper Clowns skulle have været af sted igen i 2020, men festivalen blev aflyst pga. coronapandemien.

 

Udpluk af Morten Gottschalck, GAFFA´s koncertanmeldelse:

…Niveuaet er forrygende.… Disse mennesker er i underholdningsbranchen, og med publikum helt oppe under næsen skal man være et skarn, hvis den ikke får et ekstra skud charme. Ingen lader chancen gå uprøvet forbi…. Jeg kigger rundt og ser smil og latter ……. Alle er fortabt i tonerne og stemningen…..…. Caper Clowns har et højdepunkt med Sleeping On The Edge Of The Rainbow, hvor vi drømmer os helt ind i bandets musikalske univers. De skiftes til at tage den forreste vokal, og det er tydeligt, at her er et band, som er varme af årevis af liveerfaring. Den sidder helt forrest i skabet, og jublen er stor…..”

 

”I en verden, hvor alle hele tiden bliver distraheret af smartphones og sociale medier, er det mega fedt at stå på scenen og mærke, at alle er til stede i nuet og samlet om musikken”.

Rick Kingo – Caper Clowns

 

Caper Clowns er lidt af en familiesammenføring – der er far og søn, to brødre og en tilløber.

Rick er søn af Henrik, der har været musiklærer for brødrene Peter og Christian, som Rick har gået i skole med.

Henrik startede som afløser og hemmeligt medlem at Caper Clowns, da han efter eget udsagn, var en tand for gammel til besætningen. Efter et års tid, overbeviste de andre ham om, at han var uundværlig, da han er en fremragende musiker og ikke mindst ejede et lydstudie og en stor bil til at køre musikinstrumenter i!

Rasmus, tilløberen, begyndte som trommeslager i Caper Clowns i 2018 efter at have tilbragt mange år hos Nordfyns Percussion, med hvem, han spillede koncerter i Japan og for det danske kongehus – Caper Clowns forventer at kunne trække på Rasmus` royale forbindelser i fremtiden!

Der er mange kreative kræfter i Caper Clowns – selvom de kun er fem mand, er de fire forsangere, tre guitarister, to trommeslagere, en basist, to på keys, fem backingvokaler, tre på percussion, en på banjo, en på lapsteel guitar og fem sangskrivere, altså på scenen! I studiet spiller de hver især på en masse andet!

 

Youtube link: https://www.youtube.com/CaperClowns

Her under coronapandemien, har Caper Clowns spillet en livestream koncert fra Musikhuset Dexter https://www.facebook.com/watch/live/?v=246654913351918

Album – Abdicate The Throne: https://CaperClowns.lnk.to/AbdicateTheThrone

Album – A Salty Taste To The Lake: https://song.link/album/dk/i/1436968580

Album – The Buca Bus: https://song.link/album/dk/i/1151824609